Hogyan készíts saját állatszerető mancslenyomat ornamentumot

Értékelve: 1x
(5.0 pont)

Készítsd el saját készítésű, sós tésztából készült mancslenyomat ornamentumodat. Így örök emléket teremtesz kedvenced első karácsonyáról, miközben együtt tölthettek minőségi időt.

Az otthon elkészíthető díszek mindig különlegesek, mert a saját készítésű ornamentumok személyre szabott emlékekké válnak. Ez az ötlet nemcsak egy szép emléket nyújt, de remek közös programot is kínál kedvenceddel. A szükséges alapanyagok általában megtalálhatók a konyhában, így ez egy egyszerű és költséghatékony DIY projekt. Mielőtt nekilátsz, vedd figyelembe, hogy a sós tészta magas sótartalma miatt mérgező lehet háziállataidra. Mindig tartsd távol a kész ornamentumot és a tésztát a kedvenced elől, és sütés után távolítsd el a maradék tésztát a mancsnyomról. Elegáns macska figyelő tekintettel.

Szükséges anyagok

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze só
  • 1 csésze hideg víz
  • Alufólia vagy sütőpapír
  • Tányér a keveréshez
  • Nyújtófa
  • Sütő, amely 120 Celsius fokra (250 Fahrenheit) előmelegíthető

Lépésről lépésre

1. Lépés: A sütő előmelegítése

Melegítsd elő a sütőt 120 Celsius fokra (250 Fahrenheit). Készíts elő egy tepsit, és béleld ki alufóliával vagy sütőpapírral.

2. Lépés: Sós tészta elkészítése

Egy nagy keverőtálban keverd össze a száraz összetevőket. Fokozatosan add hozzá a hideg vizet, miközben folyamatosan kevered a masszát. Addig dolgozd, amíg a tészta sima, nem ragadós és elég szilárd a nyújtáshoz. Ha elkezd sűrűsödni, gyúrd tovább kézzel, ügyelve arra, hogy ne legyen túl poros.

3. Lépés: A tészta formázása

Gyúrd össze a tésztát egy sima golyóvá, majd nyújtsd ki kb. 0,6 cm vastagságúra. Használj kést, sütiformát vagy egy poharat, hogy kivágd a dísz kívánt alakját. Ügyelj arra, hogy készíts egy kis lyukat a dísz tetejére, mert ezt majd egy szalaggal tudod megkötni, hogy felakaszthasd a fán.

Alvó macska a napfényben

4. Lépés: Manclenyomat elkészítése

Óvatosan nyomd bele kedvenced mancsát a tésztába. Ha nehezen boldogul a mancslenyomat elkészítése, jutalmazd kedvencedet egy finom falattal, így könnyebben meg fogja engedni a mancs lenyomatát.

5. Lépés: Sütés

Helyezd a díszt az előkészített tepsire, és süsd 2-3 órán keresztül, amíg a tészta teljesen megszárad. Ez segít abban, hogy az ornamentum tartós maradjon.

6. Lépés: Dekorálás és felakasztás

A sütést követően hagyd a díszt teljesen kihűlni. Ezután kezdődhet a dekorálás. Festheted akrilfestékkel, megszórhatod csillogó porral, vagy felírhatod kedvenced nevét és az évszámot egy állandó tollal. Végül egy szalag vagy zsinór segítségével fűzd át a lyukat, így felakaszthatod a személyre szabott karácsonyi ornamentumot. Cica örömmel közelít ételtáljához Ha elkészültél, töltsetek el egy kis időt az emlékek felidézésével, és vigyázz a kész alkotásra, hogy mindig a lehető legszebb állapotban maradjon. Jó alkotást és kellemes közös pillanatokat kívánok!