-
óvodapedagógus
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
takarító
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2025. 02. 04
-
Élelmezésvezető
2025. 02. 04
-
Víz-, Gáz-, Fűtésszerelő- Németország
2025. 02. 05
-
Területi Képviselő / Termék Manager
2025. 02. 05
-
Területi Képviselő / Termék Manager
2025. 02. 05
-
Sales gyakornok
2025. 02. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Fontos, hogy a legkisebbeknek is kedveskedjünk, most bemutatunk egy olyan receptet, amit otthon, rövid idő alatt elkészíthetünk tengerimalackánknak. A házilag készült finomság receptjét köszönjük Csernai Annamáriának.
Nagyon fontos a tengerimalacok helyes táplálásánál, hogy mindig figyeljünk oda milyen jutalomfalatokkal kényeztetjük őket. Sajnos a boltokban kapható termékek nagy része, tele van magvakkal, mézzel, alacsony a rosttartalmuk, így nem ajánlott tengerimalacunk adni őket. Ezek hosszú távon megbetegíthetik az állatkát, adott esetben lerövidíthetik életét. Ha kedveskedni akarunk nekik, vásároljunk prémium kategóriás, vagy gyógynövényes, esetleg ízesített szénákat. Ezeknek is nagyon fog örülni és nem betegszik meg tőle.
Azonban ha van egy kis kézügyességünk, időnk, akkor mi magunk is készíthetünk jutalomfalatot számukra. A most következő receptet egy tengerimalac gazdi küldte nekünk, nagyon köszönjük! Minden malackának ízleni fog ez a répás-tökös "sütemény", garantált a siker!
Hozzávalók:
- Versele Laga Complete táp összemorzsolva (nagyjából fél bögre)
- reszelt répa
- reszelt sütőtök
- víz (annyi, hogy gyúrhatóvá váljon a "tészta")
Elkészítés:
A tápos zacskó alján mindig marad morzsalék, ezt össze lehet gyűjteni, vagy pedig 2-3 maréknyi tápot apróra zúzunk, hozzá reszeljük a répát, és a sütőtököt. Annyit, hogy a tápból több legyen a tésztában, mint a zöldségekből. Répát, és sütőtököt olyat válasszunk, amit egészen biztosan nem vegyszereztek. Ezeket összedolgozzunk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy nyújthatóvá váljon. Kinyújtjuk, majd sütiformával kiszaggatjuk és mehet a sütőbe. 15 percig sütjük és kész is. Ezután célszerű egy napig a radiátoron hagyni, hogy teljesen kiszáradjon, nehogy a nedvesség miatt bepenészedjen.
Köszönjük a receptet és a képeket Csernai Annamáriának!