-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Irodai ügyintéző/adminisztrátor
-
Fogtechnikus
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
karbantartó
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Promóter - Értékesítő (Tv, Szórakoztató Elektronika) | Miskolc
2025. 01. 28
-
Vasszerkezet lakatos
2025. 01. 29
-
Project Management Officer (PMO) with Quality Management focus (REF3606U)
2025. 01. 29
-
Pénzügyi / adminisztrációs munkatárs (francia nyelvtudással) (3227)
2025. 01. 29
-
Vezető villanyszerelő
2025. 01. 29
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Előtte azért feltétlenül kérjük ki az állatorvosunk tanácsát, hogy a kutyánk biztosan a megfelelő táplálékot kaphassa. Ha egészséges recepteket szeretnénk készíteni a kutyusainknak, íme néhány ötlet.
1. Allergiás kutyáknak való receptek
Ha a kutyánknak ételallergiája van (és az allergiás kutyák száma egyre csak nő), ez egy olyan egyszerű recept amit biztosan szeretni fog. A nem allergiás kutyák számára is nagyon egészséges recept.
- 1 liter forrásvíz (a forrásvízben nincsenek olyan vegyi anyagok mint a csapvízben, ami csak rontana a kutya tünetein)
- 2 ½ csésze ízesítetlen zabliszt
- 1 csésze őzhús vagy füvön nevelkedett marhahús
- 2 evőkanál szerves repceolaj
Forraljuk fel a vizet és kavarjuk bele a zablisztet! A csomagoláson lévő utasítások szerint főzzük meg, aztán vegyük le a tűzről. Egy kanállal jól dolgozzuk bele az őzhúst, majd kavarjuk bele a repceolajat. Fedjük le és hagyjuk, hogy a keverék kihűljön. Ezután egy hétre rakjuk hűtőbe. Ebből körülbelül 2 liter étel lesz.
*Változatok: A húshoz keverjünk hozzá egy csésze felvágott, megpárolt zöldséget. A brokkoli, répa, zeller és káposzta nagyon jó választás.
2. Kutyakekszek
A kutyánk ízlésének megfelelően más összetevőket és ízesítő anyagokat is adhatunk hozzá.
- 3 ½ csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 csésze zabpehely
- 1 ½ csésze marha- vagy csirkehúsleves
- 1/2 csésze repceolaj
Egy tálba keverjük össze a lisztet és a zabpelyhet. Egy másik tálba tegyük össze a húslevest és a repceolajat! A folyékony hozzávalókat öntsük a száraz tálba! Keverjük össze jól és nyújtsuk ki 4 centiméter vastagra! Olyan formára vágjuk, ahogy csak szeretnénk és sütőpapíron 150 fokon 50 percig süssük! Zárjuk el a sütőt és hagyjuk, hogy a keksz kihűljön és megkeményedjen! Miután kihűlt, vegyük ki a sütőből és tegyük a hűtőbe!