-
Értékesítési vezető - Budapest
-
óvodapedagógus
-
Óvodapedagógus
-
Fogtechnikus
-
takarító
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Promóter - Értékesítő (Tv, Szórakoztató Elektronika) | Miskolc
2025. 01. 28
-
Vasszerkezet lakatos
2025. 01. 29
-
Project Management Officer (PMO) with Quality Management focus (REF3606U)
2025. 01. 29
-
Pénzügyi / adminisztrációs munkatárs (francia nyelvtudással) (3227)
2025. 01. 29
-
Vezető villanyszerelő
2025. 01. 29
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ezeket a jutalomfalatokat könnyű és olcsó elkészíteni, egészséges csemegeként szolgálnak és mindig boldoggá teheted velük legjobb barátodat. A recept lényege az, hogy ne használjunk tartósítókat vagy vegyi anyagokat. Hogy minél egészségesebbek legyenek, ügyeljünk arra, hogy megfelelő hozzávalókat használjunk!
Ne használjuk az alábbi alapanyagokat:
- házhoz szállított- vagy gyors kajamaradékot
- csokoládét
- makadámdiót
- avokádót
- szőlőt vagy mazsolát
- vöröshagymát vagy fokhagymát
- bármiféle édesítőszert
Ennek nincs az a kutya, amelyik ellen tudna állni |
A fent leírtakon kívül a hozzávalók listája nagyon egyszerű:
- barna vagy teljes kiőrlésű liszt
- zabkása
- zöldséges húsleves (bármiféle maradék, pl. borda, csirke, zöldségek)
- maradékok (gyengén fűszerezett hús és/vagy zöldségek)
Ha nincs kéznél maradék, helyettesíthetjük:
- felvert tojással
- csukamájolajjal
- mogyoróvajjal
- lenmaggal
- búzacsírával
Ne ilyen ételekkel halmozzuk el őket! |
Ekészítés:
Ha a maradékok nagyobb darabokból állnak, mint például egy hússzelet vagy aprított répa, zúzzuk mindet péppé vagy tegyük egy konyhai robotgépbe, hogy puha állagot kapjunk.
Ha a húsleves főtt húsból készült, hagyjuk hűlni egészen addig, amíg a zsiradék réteget alkot a felszínen és könnyedén le lehet fölözni, mielőtt folytatnánk.
Keverjük össze a maradékokat a húslevessel egy nagy tálban! Adjuk hozzá bármelyiket a fentebb említett tetszőleges hozzávalók közül, majd még néhány csészényi lisztet! Folyamatosan szórjuk bele a lisztet és keverjük egészen addig, amíg elég sűrű nem lesz és az állaga a süteményéhez hasonlít.
Öntsük bele a végeredményt egy zsírozott tepsibe és süssük 175ºC-on körülbelül 30-45 percig vagy ameddig a teteje elkezd barnulni!
A kutyák szeretik a finom házikészítésű falatokat |
Vegyük ki a tepsit a sütőből és szeleteljük fel a falatokat kicsi, kutyaharapásnyi kockákra! Egy kivevő segítségével fordítsuk meg a keksz szeleteket és törjük apró darabokra, hogy könnyebben száradjanak.
Vigyük le a sütő hőmérsékletét 80ºC-ra és hagyjuk tovább sülni a jutalomfalatokat még 2-3 órán keresztül.! Bizonyos időközönként azért vessünk rá egy-egy pillantást, hogy nehogy odaégjenek, de hagyjuk őket rendesen megsülni!
Ha még ezután is puhák és nedvesek, könnyen megpenészedhetnek és így nem szolgálnak ropogós csemegeként a kutyusnak.
Minél tovább hagyjuk sülni, annál omlósabb és finomabb lesz.
Ennyi az egész! Hagyjuk kihűlni, majd kényeztessük kedvencünket ezekkel az egészséges falatokkal.
A gazdi mindig olyan finom falatokkal vár |
További ötletek
Ezt a receptet alkalmazhatja díszes kekszek készítésénél is úgy, hogy egy kicsivel több lisztet ad hozzá és kinyújtja a tésztát, akárcsak egy rendes sütemény esetében. Néhány különböző méretű, csont alakú sütőforma beszerzésével csodálatos ajándékokat készíthetsz szerető társaidnak.