-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Kőműves
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
-
Takarító
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Szeretnéd tudni, mit eszik a kutyád, ha a címkén az áll, hogy marhahús vagy árpa? Olvasd el a következő cikket és megtudod!
Állati eredetű összetevők
Ha a húsok a címkén úgy szerepelnek, mint marha- vagy bárányhús, besorolhatók az olyan vázizmos -(húsos) és izmos szervek közé, mint például a szív, a nyelv, és a rekeszizom. A "baromfi," feliratos eledel csirke, kacsa-, vagy pulykahúst, bőrt és csontokat is tartalmaz. A "halak" felirat a megtisztított egész halak vagy darabolt halakra vonatkozik.
De vannak melléktermékekből előállított eledelek is. Ezek magukba foglalják a tüdőt, lépet, vesét, agyat, májat, vért, csontokat, zsírt, gyomrot és a beleket. Nem tartozik ide a szőr, a szarvak, fogak, és a köröm. Az olyan baromfi-termékek mint mondjuk a nyak, fej, lábak, fejletlen tojások, és a belek, de a tollak nem (kivéve azokat, amelyek óhatatlanul bekerülnek az elfogadott feldolgozási eljárás alatt).
Hogy ez mennyire hús, azt nem tudom |
Gabona
Ennek legalább 80 százaléka árpa, de lehet benne akár 3 százalékban sérült szemű gabona is, 6 százalékban idegen anyag, és 20 százalékban egyéb magvak.
Gabonafélék |
Sörfőző rizs a megszáradt származék, malátából vagy sörből előállítva. Tartalmaz 3 százalék komlót (a komló virágait a sör-gyártásban használják).
A glutén minden gabona esetében az, ami megmaradt a korpa, csíra, és a keményítő eltávolítása után.
Az őrölt kukorica tartalmaz magvakat és kukoricacsövet, míg az alapegység korpát, csírát, keményítőt, glutént és olajokat tartalmaz. A szójabab-ételek szójababból vannak kitermelve, az olaj kivonása után.
Zsír és olaj hozzávalók
A lenmag vagy a lenmag-dara és a halolaj az omega zsírsavak forrásai.
A növényi olajok, mint például a kukorica, repce és napraforgó több zsírsavat tartalmaznak, mint az állati zsírok és a faggyú.
Zsír és olaj |
Rost-források
A cukorrépa-pép - a szárított cukorrépa maradékából származik, cukorral vagy anélkül.
A törköly - a gyümölcsök és zöldségek pépes változata. A mogyoró és szójabab-hüvely (tiszta cellulóz emészthető rostokkal) növeli a késztermékek nagy részét, vagy felhígítja a kalóriákat egy csökkentett kalóriatartalmú ételben.
A dara - gabonának a végterméke.
Hogy mennyi adaléganyag létezik... |
Adalékanyagok
Ha a kutyaeledel hidrolizálva van, állati szöveteket és ízesítőket tartalmaz. A kukorica-szirup édes íze finomabbá teszi, és úgy működik mint egy tartósítószer, meggátolja a baktériumokat.
A BHA, BHT, és etoxikvin szintetikus tartósítószerek.
A tokoferol és aszkorbinsav E-vitaminok és C-vitaminok, természetes tartósítószerként vannak használva.
Mi mit jelent a cimkéken? |
Más lehetséges adalékanyagoknak tartalmazniuk kell színezékeket, glükózamint és kondroitint (közös egészségügyi kiegészítők), probiotikumokat (baktérium vagy élesztő az emésztés elősegítésére) és L-karnitint, amely segíthet az anyagcserében.