Értékelve: 1x
(5.0 pont)

Karintiában valóban érdemes a gasztronómiára is időt, energiát fordítani. A helyi specialitásokat egyszerűen meg kell kóstolni, különleges élményben lesz részünk. A gasztrokalandok kihagyhatatlanok, a kulináris élvezetek elsőrangúak!
Alpesi táj és a helyi ízek
Amikor utazik az ember, akkor többnyire nemcsak a látnivalókra kíváncsi, hanem a helyi emberek mindennapjaira, szokásaira és a hagyományaikra, történeteikre. Egy hely megismeréséből pedig a gasztronómia és a helyi specialitások sem maradhatnak ki.
Karintia egy különleges hely ilyen szempontból is, az alpesi táj lenyűgöző szépségei mellett a helyi ízek is magával ragadják a látogatót. A minőségi szállások ebből ízelítőt is adnak vendégeiknek, a helyi értékeket és alapanyagokat belecsempészik a menüsor változataiba, illetve tematikus keretek között is figyelmet fordítanak ennek megismertetésére.
Kulináris élvezetek ínyenceknek
Ausztria legdélebbi tartománya rengeteg kirándulót vonz a tavaszi, őszi időszakban, és nem kisebb a látogatottsága télen sem, amikor egy igazi síparadicsom várja az ideérkezőket. Bad Kleinkirchheim az aktív pihenés mellett pedig a gasztronómia világába is elkalauzolja ilyenkor a kicsiket és nagyokat egyaránt.
A Hotel OTP Birkenhof **** megújuló kínálatában mindig szem előtt tartja a helyi szezonális alapanyagokat, így a kulináris élvezetek mindig biztosítottak, a legfrissebb termékek felhasználásával készülnek az ételek. Mindemellett helyi beszállítókkal dolgoznak a szállodánál, így a fenntarthatóságot is képviselik.
Ezenkívül pedig szeretnének az ínyenceknek és a gourmet rajongóinak is minden alkalommal kedveskedni. Konyhájukon ezért folyamatos a minőségellenőrzés, és szívesen engednek teret olyan különlegességek kóstolására, mint a híres helyi pálinka, vagy előszeretettel adnak tanácsot a válogatott borkínálatot illetően, amely egyenesen a borospincéből érkezik.
A házi készítésű lekvárok, szörpök és desszertek egész sorát vonultatják fel a reggelizőasztalon, illetve karintiai specialitások és különleges ételek ízeivel kényeztetik az ínyenc vendégeket. Egy-egy tematikus vacsoraestet követően pedig egy nemes konyak és egy jó szivar vagy egy ötletes koktél segít ellazulni és élvezni az estét.
Személyre szabott gasztrokalandok
Kifejezetten figyelnek mind a gyerekbarát menüsor kialakítására, mind a speciális étrendet követő vendégek igényeire. Ennek okán soha senkinek nem kell lemondania a kulináris élvezetekről és az osztrák gasztrokalandok soráról.
Amennyiben már a foglalásánál jelzi a vendég, a diétájának vagy egyedi étrendjének megfelelően a konyhafőnök összeállítja külön a menüt és elkészíti az ételeket személyre szabottan. Természetesen készséggel egyeztetnek a fogásokat illetően, hogy valóban megfelelő, ízletes ételek kerüljenek a tányérjára, és élmény legyen Önnek is a helyi gasztronómia!