-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
karbantartó
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A XIX. század során tovább tökéletesítették, a magyar Alföldi és a horvát šiška és syrmien fajták génjeivel. Mostanában egyre felkapottabb foglalkozás a mangalicák tenyésztése. Angliában Mark Grahamnek van a legnagyobb sertésfarmja.
A fecskehasú mangalicát a szőke- és a mára már kihalt fekete mangalica keresztezéséből tenyésztették ki. A zsenge húsnak erős, zamatos íze van, ezért a szopós malacok húsa a legfinomabb.
Magyarországon a mangalicákat félig intenzíven vagy intenzíven tenyésztik. A mangalica malackák, a vadmalacokhoz hasonlóan csíkos hátúak és jól bírják a kinti hideget télen is, ezért nem szükséges fűtött, világos ólakban tenyészteni őket.
Angliában a legtöbb malacot 12 hónapos koruk után vágnak le, ekkorra már elérik a megfelelő súlyt, és ezután a hús már túl zsíros lenne. A magyar gazdák évente több mint 60 000 sertést vágnak le, így a mangalicahús fogyasztása igen széles körben elterjedt Magyarországon.
értékelés